Huutokauppaehdot ja -ohjeet

 

Yleistä

Huutokauppa käydään verkossa online-huutokauppana. Esineet ovat nähtävillä liikkeessämme tarjousten vastaanottamisen aikana.  Huutajan tulee rekisteröityä voidakseen tehdä tarjouksia. Rekisteröinnissä käyttäjä saa käyttäjätunnuksen ja salasanan. Nimimerkki annetaan ensimmäisen huudon yhteydessä.  Huutokaupan ollessa käynnissä voi esine poistua huutokaupasta. Panttaajalla on lakiin perustuva oikeus hoitaa panttilainansa ennen kuin huutokauppa päättyy. 

Tarjoaminen ja huutokaupan kulku

Tarjoukset otetaan vastaan verkkosivujemme kautta.  Tehdyt tarjoukset päivittyvät reaaliaikaisesti kohteen tietoihin.

Tarjouksen voi tehdä kiinteällä hinnalla tai käyttäen huutoautomaattia.

Huutoautomaatilla tehty maksimitarjous on korkein hinta minkä huutaja on kohteesta valmis maksamaan.

Tarjousohjelma korottaa tarjoustasi tekemääsi maksimitarjoukseen asti kohteen korotusväliä noudattaen, näet minimikorotuksen kohteen tiedoissa.

Jokaisen tuotteen aika päättyy huutokauppalistan mukaisena kellonaikana. Aikaa jatketaan mikäli uusi tarjous tehdään viimeisen minuutin aikana. Aika jatkuu kaksi (2) minuuttia, kunnes tarjouksia ei enää tule.

Voitettuasi huutokaupan saat viestin, jossa on linkki kohteen maksamiseksi verkkomaksuna.

Voit valita saamasi viestit koskien huutokauppaa tilisi kohdasta Asiakastilini/Omat huudot/HuutoasetuksetOletukseksi on määritelty, että vain voitetusta huutokaupasta ilmoitetaan.

Asiakastililtäsi näet tekemäsi huudot, asettamasi huutoautomaatit, maksamasi kohteet ja voit muuttaa tietojasi.

Vasarahinta on lopullinen myyntihinta. Myyntihintaan ei lisätä mitään maksuja tai provisioita lukuunottamatta taiteen myynnistä mahdollisesti tilitettävää jälleenmyyntikorvausta.

Esineiden lunastus ja maksaminen tapahtuu verkkomaksuna tai noudettaessa, lähetystavan ja kulut voi valita.  

Huudot mahdollisine lähetyskuluineen tulee maksaa 8 vuorokauden kuluessa huutokaupan päättymisestä. Maksun voi suorittaa kirjautumalla asiakastille. Maksun voi suorittaa verkkomaksuna tai toimipaikassamme käteisellä, pankkikortilla tai luottokortilla. Lähetettäväksi haluttavan esineen laskun loppusummaan lisätään asiakkaan valitseman lähetystavan mukaiset kulut. Ellei maksua suoriteta määräajassa menettää ostaja kaikki oikeutensa huutokaupan kohteeseen.

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa.  Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle.  Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.  Reklamaatiotapauksissa pyydetään ensisijaisesti tuotteen toimittajaan (Oulun Panttilainakonttori Oy).  Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7 Innova 2 Lutakonaukio 7 40100 Jyväskylä www.paytrail.com 

Lähettäminen ja lähetyskulut

Voimme lähettää ostamasi esineet kaikkialle Suomeen Itellan tai Matkahuollon kautta.
Lähetyskulu sisältää pakkaus-, postitus-, ja vakuutusmaksun, Itellan tai Matkahuollon kautta. Saman huutajan samasta huutokaupasta ostamista tuotteista peritään vain yksi (1) lähetyskulu jos esineet voidaan lähettää yhdessä.    
Tilaavievistä- ja ulkomaanlähetyksistä perimme maksun erikseen.

Lähetyskulutaulukko, voit valita haluamasi lähetystavan verkkomaksun suorituksen yhteydessä:

hinnat voimassa kotimaassa

postipaketti max 5kg max koko 100x60x60cm 10,00€
vakuutettu lähetys max 2.0 kg  25,00€
matkahuolto, vastaanottaja maksaa tai 0,00/30,00€

Aseiden myynti
Aseiden ostamiseen tarvitaan ostolupa. Mikäli ostolupaa ei ole, maksetaan aseesta 20% suuruinen käsiraha. Loppukauppahinta suoritetaan, mahdollisine lähetyskuluineen, kun ostolupa on saatu. käsirahaa ei palauteta. Myytäviä aseita ei ole koeammuttu. Vastaamme vioista, joita ei ole voinut todeta aseella ampumatta.

Taiteen myynti
Myyntihinnaltaan yli 255,00 € taiteesta joudutaan tilittämään Kuvasto Ry:lle jälleenmyyntikorvaus 5%+alv. Korvaus lisätään tuotteen hintaan.

Esineiden kunto
Huudettavat esineet myydään sellaisessa kunnossa kuin ne ovat myyntihetkellä. Havaitut viat pyritään ilmoittamaan. Jalometallien ilmoitetut painot ja pitoisuudet taataan, käytössämme on XRF-analysaattori. Timanttien luokittelu perustuu olemassa oleviin todistuksiin. Tavarat myydään toimintakuntoisina ja viallisen tuotteen voi palauttaa. Akkujen ja muiden kulutusosien kunnosta emme kuitenkaan vastaa.